Június 13

A mai napon volt tanítványa, Resch Richárd kb. 10 km- en futva kísérte még Viktort. A másik két kísérő hol kerékpárral, hol rollerrel. Hát igen...Fő az egészség!…”futónk” elég sok embert megmozgatott az utóbbi időben.
Ma is nagyon meleg volt, s hogy ne unatkozzanak a kerékpár lánca útközben elszakadt, úgyhogy vásárolni kellett, na meg persze szerelni…
A mai szállása szintén nem a célállomáson van, hanem Szentgyörgyön egy nagyon jó barátjánál, Jakab Györgynél és családjánál.
Ez az a hely, ahol annak idején testnevelő tanár éveit töltötte. Rengeteg barátja, ismerőse él a környéken és most mindenki körülvette. Talán ez is a jókedv egyik oka, na meg a tegnapi szállásadója, aki biztosította számára a nyugodt pihenést.
A tegnaphoz képest ma egészen más hangja van Viktornak…mint valami főnix madár, aki újra éledt.
Egyszerűen energikus és vidám.
Ma este nem fog unatkozni… rég nem látott barátok, ismerősök körében tölti az estét és még a kedves kísérői is csak holnap indulnak haza.

Kedves Kisalbert Imre és Kopasz Gábor!
Nagyon szépen köszönjük a kíséretet, segítséget és hogy nem hagytátok unatkozni Viktort!

Ez volt a leghosszabb (s egyben legmelegebb) hét Viktor számára, összesen 235 km-t tett meg.
Hihetetlen, hogy valakiben ennyi energia és kitartás van.
Mindenki számára példamutató magatartás az a nem mindennapi teljesítmény, amit most napról- napra, hétről- hétre véghez visz. Mind fizikálisan, mind szellemileg nem egyszerű kihívás és mivel fejben eldöntötte, így végig is viszi célját.
Igazán megérdemli, hogy ebben a különleges társaságban töltse az estéjét.
Érezd nagyon jól magad és azért holnap pihenj is egy kicsit!
Hétfőn pedig irány Zaláta (35,3 km)


Írta: Szántó Mária